28 Mart 2013 Perşembe

Aslan Yeleli Kadın - Chantal Biya



Chantal Biya Türkiye ziyaretinde sade bir saç modeli kullandı


Chantal Biya ülkemizden sessizce geçti. Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın 1971 doğumlu ikinci eşi olan Chantal'ın ziyaret ettiği bir ülkeden sessizce geçmesi pek olağan bir durum olmadığından (aşağı da ki fotoğraflara bakınca neden sesiz geçemeyeceğini daha iyi anlayacaksınız) biraz araştırayım bakayım neler oluyor dedim. Benim şahsi fikrim bir kaç kişinin Chantal'ın kulağına  "telaş edecek bir durum yok sakin kalalım" demiş olmalı ya da sevgili Chantal'ımız bizimkileri rekabete değer bulmadı aksi halde bu derece mütevazi bir saç modeli ve giysilerle ülkemizi ziyaret etmiş olması kabul edilemez!


Chantal Biya için olağan bir gün


Bayan Chantal görün beni, bakın bana diye adet bağırıyor. Ben buradayım diye bağıran " banane"  stili saçlar, Afrika ve Fransız modasını birleştiren neon renkli giyim stili, Hermes çantalar... Giyim kuşam konusunda hiç çekincesi olmadığı gibi saç modeli son derece iddialı, ancak Afrika'lı kadınlar için saç yapıları nedeni ile aslında bu "banane" saç modeli son derecek olağan.  Afrika'lı  kadınların Batı'nın "oyun kurucu" güzellik anlayışının dışına çıkabilmeleri bu açıdan harika oluyor. Chantal Biya  da bu abartılı özgünlüğü çok iyi taşıyor.



Afrika'lı kadınlar fiziksel özelliklerininde etkisi ile özgün saç modelleri
kullanıyorlar







Chantal Biya parlak renkleri tercih ediyor, Beyonce hayranı  ve Sacha Fierce isminde bir giyim markası da var. 

Chantel Biya -Beyonce etkisi



Chaka Khan ile zevk kardeşi Chantal Biya'nın, ciddi görsel benzerlikleri var.


Grammy ödüllü Soul şarkıcısı  Chaka Khan 





Chantal Biya zaman zaman  geleneksel Afrika kıyafetlerini kullanıyor,  saç modelleri zaten doğasının gereği. Ancak Afraika'da çok yaygın olduğu söylenen cilt açtırma işlemi uyguladığı söyleniyor, yüz estetikleri de varmış ki bu artık sıradan bir işlem sayılır.

Chantal ülkesinde sivil toplum kuruluşlarında öncülük ediyor, kendine ait bir vakfı var ancak bu tür STK'lar genelde gösterişçi amaçlarla kuruluyorlar ne yazık ki.



Chantal Biya tarzı için neler söylenebilir; coşkulu, dışavurumcu, rüküş, pervasız, hatta zorbalık içeren bile diyebiliriz. Ama asla sıradan diyemeyiz.

Chantal Biya'nın imzası Banana model saçları



Chantal Biya ve Papa




Ben şahsen papanın Chantal'dan tırstığı kanaatindeyim...




Chantal Biyo ve Japon imparatoriçesi Michiko


İki farklı kültürün karşılaşması her zaman heyecan vericidir. Japon'ların sadelikleri dillere destandır, Afrika'lı kadınların ise görkemli saç modelleri ve giysileri. İşte o muhteşem karşılaşma anı!




Chantal için gösteri zamanı - Obama'lar ile birlikte



Sade bir gösteriş algısına sahip Michelle Obama ve Chantal Biya



Chantal; "şu Sarkozy ne centilmen bir beyefendi" bakışı











Chantal Biya Afrika'da yoksulluk temalı bir konferansta!




Chantal Biya, Naomi Cambell, Sarah Brown, bütün kızlar toplandık


Giyim tarzında ki ve saç modellerinde ki cesaret ve özgünlüğe şapka çıkarılabilir elbette ancak sağlam bir dünya görüşü ile desteklenmiyor ve vicdani bir arka plan taşımıyorsa "stil" tek başına ne ifade eder ki? Asıl soru şu bence Chantal Biya'dan böyle bir  beklentimiz olmalı mı?


Chantal ve Paul Biya





Chantal Ve Paul Biya'ların ülkesinde Chantal'ın  saçından başından daha başka olaylar da var kuşkusuz. Örneğin  Bertrand Teyou Chantal Biya ile ilgili olatak 2010 yılında yayınladığı "Sokaklardan Saraya, Chantal Biya Muz Cumhuriyeti" isimli kitabı nedeni ile hakaret  suçundan tutuklandı ve para cezasını ödeyemediği için hapse atıldı. Cezaevinde gördüğü kötü muamele ve katlanılamaz yaşam koşulları nedeni ile açlık grevine başlayan Bertrand Teyou para cezasının Ulusrarası Yazarlar Birliği Pen tarafından ödenmesi sonucunda özgürlüğüne kavuşabildi.
Stil İkonu Chantal'ımızın ülkesinde işler işte böyle!




4 yorum:

  1. Yazıyı okurken koptum gülmekten, ellerine sağlık:)

    Ülkemize gelirken birileri herhalde "muhafazakar" giyim ve tavırdan bahsetmiş olmalı ki, kendine biraz çeki düzen vermiş, en azından saçlar fönlenmiş, bir yatışmış, sakinleşmiş:D

    Yalnız Naomi yanında sönük kalmışi bilmiyorum:D

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Smyrntalya, bir de chantal malzemesi toplarken benim halimi dusun, daha ne modeller vardi gozlerin acilir boyle. Ama bence duz fon hic olmamis sanki banana daha iyi gibiydi:))
    Salla bizi chantal diyorum!
    Naomi hem sönük hem bira buruk gibi)))

    YanıtlaSil
  3. Artık bu yazıya da yorum yapmasam olmaz...
    Bu nasıl bir tarzdır böyle, allahım aklım san emanet. Daha fazla bir şey yazamayacağım.Aslında sadece Afrika tarzı giyinse daha güzel olacak.
    Ama yazın gerçekten çok iyi olmuş.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazı yorumsuz kalamazdı elbette:))Yazıyı beğendiğin için teşekkürler ben de beğendim:))
    Afrika kadını gibi giyinse söz söylemek kimin haddine!

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts