6 Mart 2013 Çarşamba

Müslüm Gürses'in Muhterem'i, Muhterem Nur





Müslüm Gürses ölmüş! Eyvah diyor insan şimdi Muhterem Nur'un hali ne olacak?




Yeşilçam'ın Görkemli günlerinde Muhterem Nur



Onlar birbirleri için var olan bir çiftti, garibanlıklarında birbirlerine sığınmış, hayata karşı zayıflıklarını efendice örtmüşlerdi.

Muhterem Nur ile Müslüm Gürses'i birlikte gördüğünüzde etrafa yaydıkları ''merhamet''  duygusundan etkilenmemek elde değildi.



Geyikli kız Muhterem Nur



İlişkileri birbirlerini korumak üzerine kurulmuş gibiydi. Birbirlerinin kırgınlıklarına, yalnızlıklarına, kaybedişlerine deva olmak için var oluyor gibiydiler.










Aralarında 20 yaş fark olmasını dert etmeyen bir Müslüm Gürses gerçekten ''baba'' nitelemesini hak ediyordu.



Müslüm Gürses kendi raconunca  ''otur haracımı ye'' diyerek evinin kadını yaptığı Muhterem Nur'a bütün hayatını adeta teslim etmişti. Beraberliklerinde az biraz derbederlik, gözle görülür bir ruhanilik, tasavvufi bir alçak gönüllülük vardı. 



Muhterem Nur'un saf, masum ve her daim yardıma muhtaç kız imajı ile başlayan yeşilçam macerası bütün o harika '' Üç  Arkadaş ''  "Mahallenin Sevgilisi " "Bırakın Yaşayalım" gibi filmlerden sonra hızla tepetaklak olur. Parasını, mal varlığını tamamen kaybetmiş, beş kuruşa muhtaç hale gelmiş, şöhreti ise yavaşça çar çur olmuştur. Tıpkı o çok yakıştığı Türk filmlerinde ki klişelerde olduğu gibi en tepeden pavyonlara, hapishanelere düşmüş ve muhtemelen daha da düşecekken karşısına çıkan Müslüm Gürses'le hayata yeniden başlamıştır.






Her zaman çaresiz ve yardıma muhtaç kız rolünde Muhterem Nur





Muhterem Nur'un kendisi kadar ünlü burnu estetik cerrahlara ilham vermişti


Muhterem Nur hayata karşı birlikte savaş verdiği adamı, sevgili Müslüm'ünü kaybetti artık.
Yapayalnızlığı, o aşina olduğumuz çaresizliği yüreğimizi burkuyor.

Diliyor ve umuyoruz ki hayatının bu ıssız dönemini güvende geçirsin. Sahtekarlar, açıkgözler, fırsatçılar karşısında onu koruyan ve kollayan birileri olsun yanında.

Umuyoruz...


2 yorum:

  1. Müslüm babaya bende çok üzülmüştüm,muhterem nurla geçmişlerini çok bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müslüm Gürses'e üzüldük gerçekten. Muhterem Nur ile hayat hikayeleri belki bir gün film olur.Ben teşekkür ederim.

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts